Джако почина на 50 ...


25/06/09 се оказа доста черен ден за средите на изкуството. Две големи имена си заминаха - Майкъл Джексън и Фара Фосет.

Майкъл Джексън бе обявен за мъртъв от доктори предната сутрин след като пристига в болница в LA по спешност в дълбока кома / Източник: LA Times /. Джако е бил откаран в болницата ..Ronald Reagan UCLA от пожарникари - парамедици, които са оказали бърза помощ. Те отговарят на повикване от дома му в 12:26ч. Майкъл Джексън вече не е дишал, когато те са успели да пристгнат. Направили са всичко възможно да възвърнат жизнените му показатели, но уви, причината е била сърдечен арест ( спиране на сърдечния ритъм ) , което довело и до дълбоката кома.

Откакто беше оправдан през 2005 година от съда, по обвинение за сексуални посегателства на малки деца той живееше като отшелник, стремейки се да насочи всичките си усилия към предстоящите си ангажименти. Съдбата обаче му отреди друго .. Вестта за смъртта му потресе милиони фенове на краля на попа тъй като той упорито от месеци репетираше за предстоящото си турне, което щеше да продължи 3 години. Беше планирано да обиколи целия свят и това да представлява прераждането му, което се о чакваше да е съпроводено от нов албум и филм за самия него.Истинска сензация беше, че билетите за концертите бяха разграбени за броени часове след пускането им в продажба за най-близкте му публични изяви.

Относно смъртта си обаче Майкъл Джексън е бил реалист и предвидливо е пишел песни, които ще се издават и след смъртта му. Стана ясна и причината за това - да осигури по-голямо наследство на трите си деца. Неофициалният биограф на Джексън Йън Халперин заявява: „Бях удивен от броя на песните, които не са издадени. Казаха ми, че той няма да ги издаде сега, а иска да ги остави на децата си, едно много лично завещание за тях“ Явно наистина е бил предвидлив, но не е очаквал да не може да се завърне на сцената. Но заваги ще остане в сърцата на феновете си, въпреки всичките скандали. Той си остава КРАЛЯ НА ПОПА !

Друга емблематична фигура, която напусна този свят същия ден е Фара Фосет. Може би най-позната ни е от ролята си в Ангелите на Чарли като Джил Монро. Тя почина от рак на 62 година възраст. През 1970 година участието й в Ангелите на Чарли я събира и със съпруг й - актьора Лий Мейджърс, а тогава направения постер с нейния лик се разпродава в 12 милиона копия, което я превръща в знаменитост.

Други известни филми на Фара Фосет< са The Cannonball Run, The Apostle и Logan’s Run. Тя участва също така и в телевизионни филми като The Burning Bed. Прави биографичен филм и за борбата си с рака - Farrah’s Story. Този документален филм е пуснат през Май тази година по NBC и проследява опитите й да се пребори с коварната болест. Фара Фосет намира утеха в дългогодишния си партньор Райън О'Нийл и техния 24 годиен син - Реймънд.
Поклон пред паметта им.


Първия Български Бутон за споделяне

Stumble Upon Toolbar