Facebook и филм в негова чест


Продуцентът Аарон Соркин постъпи като много други - създаде си Facebook акаунт. Уви, не се задоволи само с това, а и обяви публично, че пише сценарий за създаването на Facebook за мега продуцента Скот Рудин. И изведнъж изниква и невероятната клюка, че ..Дейвид Финчър - създателят на "Странният случай на Бенджамин Бътън", води преговори с Columbia Pictures да ръководи снимките на филма посветен на социалната мрежа.

Историята ще разказва как Харвардския второкурсник Марк Зукерберг създава Facebook заедно със съквартирантите си и как мрежата нараства до невъобразимите 200 милиона членове. Майк Делука и Кевин Спейси същ са заети с този проект и се надяват лентата да бъде завършена до края на годината, ако ли н поне в началото на другата. Интересно е дали историята на социалната мрежа обаче ще предостави остатъчно интересен материал , за да стигне за пълнометражен филм. Всъщност подобни филми са правени за Apple и Microsoft, но те имат повече какво да предоставят като опит и информация. Такъв филм излезе още през далечната 1999 година с името "Пиратите от Силиконовата Долина"/ торент/. Това става преди цели 10 години, а Facebook има едва 5 годишна история. Въпреки всичко ентусиазма и подрепата на големи имена предвещава успех.

Уви ето още един интересен факт - филмът ще бъде продукция на скоро излизащата книга на Бен Мезрич, озаглавена "Случайните Билионери : основаването на Facebook , история за секс, пари, гений и предателство" (The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal). Малко повече за книгата - 272 страници, които няма да се появят на щандовете на книжарниците преди 14/07/09г., но както всички знаем - Amazon са винаги едни гърди напред и там може да се открие ревю от самия Кевин Спейси.

Така че .. запалянковци и маниаци на Facebook, Вие изберете .. дали да четете историята или просто да гледате филма, който май няма да е много скоро на екрана.


Първия Български Бутон за споделяне

Stumble Upon Toolbar