3 безплатни трика за косата ни през лятото


Съсипва ли се формата на косата Ви докато сте на плаж? Започва ли да цъфти, губи блясък, начупва се, изсъхва, изсветлява ? Ето Ви и няколко полезни трика това да не се случи на Вас.

1 Трик

Едно от най-важните неща за косата Ви е тя да се запази здрава. Но за да е здрава от самото начало е хубаво да отидете на фризьоор и да подрежете съвсем леко краищата ( за тези които изключително много държат на дължината на косата си) или направо сменете прическата си с нещо по-интригуващо за лятото ( за по-смелите от вас). Така косата се освежава и става по-силна и устойчива на слънчевите лъчи, солената вода и сухия вятър. Има и още нещо, по този начин тя започва да расте по-бързо, без да изстъняват краищата й.

2 Трик

Грижите за косата не приключват с подстриването. Все пак искате да я запазите в състоянието, в което фризиорът я е оставил, а именно - здрава. Предлагам Ви най-лесния начин за подхранване на косата, а и изпитан лично метод - маска за коса, заедно с шампоан и балсам - 2 в 1. Разбира се всяка коса е различна и претенциозна по свой си начин.

Препоръчвам продуктите грижа за коса на Garnier тъй като са изпитани и изключително качествени. Маската им за коса Repair and Shine съдържа съставки, които подхранват косата в дълбочина и я кара да изглежда по-плътна и лъскава. Заедно с шампоан 2 в 1 на Garnier< косата се чувства прекрасно и това си личи. Въпреки всичко тези продукти не са собено подходящи за коси, склонни към омазняване, тъй като правят косата още по-тежка и плътна. Подходящи са сухите коси, нормалните, дори къдравите коси.Моменталните маски на Garnier също са добър избор за грижа за косата, но не са всекидневна употреба.
Ако Garnier серията не ви допада може да опитате и на Elseve с пчелно млечице, както и за боядисани коси. Тази с пчелнто млечице е за по-меки коси, така че от балсама косата става по твърда изглежда по гладка и права, тъкмо за маниачките на тема права коса. Ако боядисвате косата си лятото е доста проблемен период за цвета й. Налага се по-често боядиване, за да се съхрани пъстротата нa цвета и красотата на косата. Това поврежда изключително косъма. За да се предпазите предлагам да изберете шампоан и балсам за боядисанa коса, както и специална маска за подсилване на цвета без боядисване.

3 Трик

След избора на най-подходяща серия за грижа за косата следва и още едно важно нещо, което не трява да забравяте в никакъв случай лятото, било то в градски условия или на плажа. Кожата Ви изгаря на слънце, нали? Същото се случва и с косата. Тя се изтощава от UV лъчите, от горещината. За това , както и за кожата, така и за косата не е зле да си купите продукт, предназначен за предпазване на косата от слънцето. Най-често това са спрейове за коса с UV защита, може да са и кремове за коса. Напоследък на пазара има доста подобни продукти между, които може да изберете най-подходящия за вас. В борбата със слънцето ще ви помогне козметика с хидратиращи компоненти, като масло ши (карите), жожоба, масло от маслини или екстракт от кората на дъб. И един стар изпитан съвет, който не трява да пренебрегваме особено край морските вълни - носете шапка, която ще се грижи не само за косата Ви , но и за здравето Ви. Ето и няколко съвета за шапката, която Ви подхожда - Шапката е винаги на мода

И ето Ви 3 основни правила за запазване на косата здрава и красива на плажа. Защото не само хубавия тен се забелязва. Прибавете слънчеви очила, плажна кърпа и бански разбира се. Вече може спокойно да се наслаждавате на летните слънчеви лъчи ! И внимавайте с морските гларуси ...


Първия Български Бутон за споделяне

Stumble Upon Toolbar