Transformers 2 - $175 милиона за 5 дни

Rival Movie Studios твърдят , че Transformers: Revenge of the Fallen се кани да изригне на челните места в Бокс Офиса. Според източниците на Ники Финк, филмът може да излезе с $175 милиона само за 5 дни, когато големите роботи ще се покажат на големия екран в Петък 26/06. Дали тази феноменална цифра ще се окаже вярна ще разберем само след няколко дни, а дали това може да е втория подобен изключителен и най-голям рилийз в киното на всички времена ? Кой ли е филма, който все пак държи първото място в тази класация на 5-дневни откривания?

Ето малко статистика относно някои от най-добрите филми и техните парични постъпления за максимално кратък срок:

The Dark Knight - с $203.7 милиона
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith - с $172.8 милиона

Първият Transformers беше открит на премиера една Понеделнична вечер и успя да направи $133.2 милиона само за първите си 5 дена от пускането си на големия екран. Наистина неочакван и непредвиден успех за роботите.

Сега Paramount са склонни да правят високи прогнози относно втората част на филма, позовавайки се на предходния успех. Един от ключовите моменти, на които разчитат са почивните дни, през които излиза филма, както и на съпровождащите го високи очаквания. Дали обаче тези техни предположения за толкова успешен рилийз не са малко нереалистични и могат да изиграят лоша шега ? Много вероятно наистина. Но нека се върнем назад няколко години и ще установим че края на Юни и началото на Юли са горещи месеци за Холивуд и премиерите на филми : Spider-Man 2 направи $152 милиона за първите си 5 дни през същата седмица, но годината беше 2004. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, през Юли 2006, успя също да достигне заветните $152 милиона отново само за 5 дни. Ето защо и очакванията за Transformers 2 започват да се оправдават. Вече може би филмът Ви заинтригува ?

Първия Български Бутон за споделяне

Stumble Upon Toolbar