Едни красиви очи няма да радват вече женските сърца на големия екран


Актьорът Хийт Леджър е намерен мъртъв в апартамента му в Манхатън, съобщи нюйоркската полиция...

Полицията разследва вероятността актьорът да е починал от свръхдоза приспивателни таблетки и не изключи вероятността за самоубийство. След извършената експертиза обаче органите на реда съобщиха, че в кръвта му не са открити следи от забранени вещества или алкохол.

Актьорът ще бъде погребан в родния му град Пърт, Австралия, като преди това ще бъде отслужена погребална служба в Лос Анджелис.

Леджър е роден на 4 април 1979 г. В аматьорски театър се изявява едва 10-годишен, а на 19 пристига в Холивуд.

През 1999 г. се снима в тийнейджърската комедия "10 неща, които мразя в теб" и в главната роля в австралийския филм "Две ръце". След това участва в "Патриотът", "Като рицарите", "Балът на чудовищата", "Бандата на Кели", "Орденът", "Братя Грим".

През 2005 г. Леджър получава много висока оценка, номинация за "Оскар" и световна слава за ролята си в "Планината Броукбек" на режисьора Анг Лий, където играе ролята на овчар гей от Уайоминг.

Филмът предизвика сензация на международния фестивал във Венеция, където спечели Голямата награда "Златен лъв", а след това взе три награди "Оскар" и още много отличия.

През същата година актьорът, вече световна звезда, се снима и в "Казанова".

Има дъщеря от връзка с актрисата Мишел Уилямс. Светските хроникьори се занимаваха в продължение на две-три години и с отношенията му с актрисата Наоми Уотс.

"Ние, семейството на Хийт, можем да потвърдим голямата трагедия, ненавременно отнела ни нашия любим син, брат и любящ баща на Матилда", каза неговият баща Ким в изявление, което направи пред дома си в австралийския град Пърт.

Последният филм на актьора е в новата суперпродукция за Батман "The Dark Knight", в който той е в ролята на Жокера. Премиерата се очаква през лятото.

Холивуд е в шок от смъртта на Хийт Леджър

Носителят на "Оскар" Мел Гибсън, който игра заедно с Леджър във филма "Патриотът", описа смъртта на 28-годишния актьор като "трагична":

Имах толкова големи надежди за него, каза Гибсън. Той тъкмо навлизаше в живота и да умре е трагична загуба. Моите мисли и молитви са с него и неговото семейство.

Австралийската звезда Никол Кидман също направи изявление: "Каква трагедия. Моето сърце страда заедно с неговото семейство".

Джон Траволта призна, че Леджър му е любим актьор: Неговите способности бяха редки. Това е огромна загуба.

От киностудията "Уорнър брадърс" заявиха, че развлекателната индустрия е загубила "брилянтен актьор и изключителна личност".

Прочети Цялата Статия...

Първия Български Бутон за споделяне

Stumble Upon Toolbar